För lärare

Många av våra böcker är redan etablerad och uppskattad kurslitteratur vid universitet och högskolor runt om i Sverige. Skulle du som lärare behöva ett lärarexemplar av en viss titel inför en specifik kurs är det bara att höra av dig!

På den här sidan har vi samlat ett antal digitala kataloger uppdelade efter ämnen och ämnesområden där vi presenterar böcker som vi tror särskilt kan intressera dig som undervisar vid högskola eller universitet.

I lärarkatalogerna tipsar vi utifrån hela vår utgivning av ny svensk och internationell forskning samt tidlösa klassiker. Det är forskning, bildning och debatt som fördjupar och utmanar studenternas möte med sitt ämne, fält och framtida yrkesliv.

I de flesta ämnena finns även separata klassikerkataloger där vi särskilt tipsar om vår klassikerutgivning. Ge dina studenter möjligheten att låta sig inspireras av dessa fängslande och banbrytande arbeten!

Eftersom klassikerna ofta är breda och ämnesöverskridande har vi också tagit fram en samlad klassikerkatalog. Den finns även i tryck och vi skickar gärna en eller flera sådana kataloger till dig eller din institution.

* * *

Företagsekonomi: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Genusvetenskap: Lärarkatalog

Historia: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

HR och organisation: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Konst, kultur och litteratur: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Kriminologi: Lärarkatalog

Nationalekonomi och ekonomisk historia: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Psykologi: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Socialt arbete: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Sociologi: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Statsvetenskap: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

Utbildningsvetenskap: Lärarkatalog

Vårdämnen: Lärarkatalog och Klassikerkatalog

* * *

Du är även välkommen att höra av dig med manus ämnat för undervisning! Sedan 1974 har vi framför allt givit ut forskning och klassiker (som det går utmärkt att undervisa på) men böcker skrivna för undervisning har också alltid varit en del av vår utgivning.