Om förlaget

Arkiv förlag har sedan 1974 gett ut akademisk facklitteratur, avhandlingar, studiehäften och klassiker inom bland annat samhällsvetenskap och historia. Dessutom säljer vi en del av Bo Cavefors och tidskriften Zenits gamla bokutgivning samt serien Välfärdsstat, medier och modernisering om utbildningsprogrammens historia.

Mest kända är vi kanske för vår serie Moderna klassiker som samlar några av samhällsvetenskapens mest inflytelserika tänkare som Theodor W. Adorno, Pierre Bourdieu, Michel Foucault, Jürgen Habermas, Claude Lévi-Strauss, C. Wright Mills med flera.

I vår webbutik hittar du vår aktuella utgivning och alla titlar vi har i lager.

Förlaget ägs av den allmännyttiga Stiftelsen Arkiv för främjande och spridning av samhällsvetenskaplig och historisk forskning.

Förutom att driva förlaget ger stiftelsen också ut den vetenskapliga tidskriften Arkiv, vars nummer publiceras fritt tillgängliga på nätet, gratis att läsa och ladda ned, på www.tidskriftenarkiv.se, och även som tryckta utgåvor till försäljning här från oss på förlaget.

Mer information om och kontaktuppgifter till Stiftelsen Arkiv hittar du på stiftelsens undersida på tidskriftens hemsida.

Om du vill hålla dig uppdaterad om förlagets och tidskriftens utgivning kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Våra dataskyddsriktlinjer:

Vår webbplats använder kakor (cookies) för att webbplatsen och webbutiken ska fungera på ett bra sätt. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor.

Vi sparar bara sådana personuppgifter som frivilligt lämnas till oss i samband med beställningar: namn, postadresser, telefonnummer och e-postadresser. De sparade uppgifterna används endast för att underlätta återkommande beställningar och delas enbart ut till den post- eller speditionsfirma som sköter själva leveransen.

Vill du av någon anledning att vi ska radera dina kontaktuppgifter är det bara att höra av dig så gör vi det.

Vårt nyhetsbrev är inte kopplat till beställningsuppgifterna på något sätt. Nyhetsbrevet sparar bara e-postadresser som frivilligt anslutit sig och det är lätt att avbeställa nyhetsbrevet i de e-brev som går ut.

Ansvarig: David Lindberg, arkiv@arkiv.nu, 046-13 39 20

Gå till Webbutik