FÖRHANDSBESTÄLLNING: Nils Bejerot och den svenska narkotikapolitiken

Utgivningsår
2021
ISBN
9789179243616
Sidor
200

150 kr

Det här är en FÖRHANDSBESTÄLLNINGSTITEL till rabatterat pris! Boken släpps till försäljning först den 18 augusti men kan fram till dess beställas för bara 150 kr (ordinarie pris 223 kr) plus frakt (39 kr). Förhandsbeställningarna skickas på släppdatumet.

 

Hör Björn Johnson prata svensk narkotikapolitik med Kalle Lind och Susanna Dzamic och förannonsera den kommande boken i Sommartalkshow i P1 (ca 15 minuter in i programmet): https://sverigesradio.se/avsnitt/ar-svensk-narkotikapolitik-extrem

 

Han har kallats den svenska narkotikapolitikens fader. Under flera decennier spelade han en nyckelroll i den narkotikapolitiska debatten. Läkaren och forskaren Nils Bejerot väckte starka känslor när han levde och han gör det än idag, mer än trettio år efter sin död.

I denna bok gör samhällsforskaren Björn Johnson en inträngande analys av Nils Bejerots idéer om narkotikamissbruk och av hans narkotikapolitiska arv. Bejerot spelade en viktig roll för nolltoleranspolitikens genombrott i Sverige under 1980-talet, men var han verkligen så inflytelserik som många velat göra gällande?

Björn Johnson är statsvetare och professor i socialt arbete vid Malmö universitet. Han har tjugo års erfarenhet av forskning om narkotikaproblem och narkotikapolitik. På Arkiv förlag har han tidigare givit ut boken Kampen om sjukfrånvaron.