Röda Kapellet – blåsorkester med hjärtat till vänster

Utgivningsår
2014
ISBN
9789179242626
Sidor
168

271 kr

När vårsolen bryter fram träder blåsorkestern Röda Kapellet ut på Mårtenstorget i Lund och spelar sina marscher, valser och traditionella arbetarsånger. Mellan musiken ifrågasätts och diskuteras dagens politik antingen av en musikant eller av en annan talare.

Röda Kapellet är en unik orkester. En politisk orkester som spelar politisk musik. Vad det innebär är en ständig källa för diskussion. En blåsorkester med hjärtat till vänster står det på hemsidan.

I denna bok får du läsa om hur orkestern bildades, hur den rekryterade nya medlemmar, var och i vilka sammanhang den spelar, vilken musik som spelas, vad det innebär att kallas vänsterns orkester, om musikläger och orkesterlivet. Och mycket annat runt omkring orkestern som fortsätter att höras och synas på Mårtenstorget och på en mängd andra platser.

Vänsterorkestern Röda Kapellet i Lund fyllde fyrtio år 2014 vilket firades med denna inbundna jubileumsbok i storformat som med text och massor av färgbilder sammanfattar de första fyra decennierna.

Boken har uppmärksammats i flera tidningar, läs mer i Sydsvenskan, Skånska Dagbladet och Kvällsposten.