FÖRHANDSBESTÄLLNING: Angreppet

Så urholkar Tidöregeringen vår demokrati

Utgivningsår
2024
ISBN
9789179243913

179 kr

Obs! Detta är en förhandsbeställningstitel från Katalys och Arkiv förlag. Boken släpps i mitten av september och skickas då ut till alla som beställt den. Om du skriver in rabattkoden ”katalys” i kassan bjuder vi på frakten (annars 49 kr)!

Vid gruppbeställningar om 5 exemplar eller fler – till en och samma adress – kan man beställa boken via mejl till arkiv@arkiv.nu för endast 149 kr inklusive frakt. För större beställningar om mer än 20 exemplar finns möjlighet till än större rabatter. Hör av er till oss på arkiv@arkiv.nu.

Slopade föreningsstöd och svagare fackförbund. Slakt på studieförbunden. Klåfingrig kulturpolitik, tidningsdöd och smalare, mer regeringslojal public service. Minskad autonomi för universiteten. Förstatligat bistånd. Angiverilag, Tidölöner och politiska uppsägningar. Näringsförbud för oppositionen och tillbakadragna medborgarskap.

Den svenska folkrörelsedemokratin är resultatet av trehundra års utveckling från envälde till folkstyre. Men när Sverigedemokraterna dikterar regeringens dagordning hotas våra demokratiska grundvalar. Vad händer när det fria samtalet tystnar och de kritiska rösterna blir allt färre? Och vad är nästa steg?

Angreppet: Så urholkar Tidöregeringen vår demokrati är en granskning av hur Sverige blev en del av en internationell auktoritär trend, med inspiratörer som Viktor Orbán och Donald Trump. Samtidigt är boken en maning till motstånd mot krafter som vill förändra vårt land till oigenkännlighet.

Peter Gustavsson är redaktör för tidningen Rörelsen och frilansande journalist i bland annat Aftonbladet, Arbetarbladet, Dagens Arena och Dala-Demokraten.