Röd tro

Nu har vi släppt årets presentbok till alla bultande vänsterhjärtan! I Röd tro. Socialistisk kultur och livsåskådning under tvåhundra år kartlägger religionshistorikern Stefan Arvidsson relationen mellan de socialistiska politiska övertygelserna och olika existentiella åskådningar.

Det är en historia om socialismens nära koppling till sekularismens uppkomst och om socialisternas, socialdemokraternas, kommunisternas och anarkisternas mångskiftande vägar i sökandet efter en ny, modern sammanhållande samhällelig kraft. Så här har du aldrig mött socialismens historia förut.

Den tryckta boken är ett riktigt praktverk i grönt klotband som binder in 716 rikt illustrerade sidor med massvis av bilder i färg. Boken finns även som fri e-bok för nedladdning men det här är en bok du vill bläddra i!

”’Röd tro’ är kort sagt en extatisk idéhistorisk studie av bästa märke. Trots att det är en bok på över 700 sidor har man inte tråkigt en sekund.”

– Ur Rasmus Landströms recension, ”Socialismen förmådde sätta hjärtan i brand” i Aftonbladet. Joel Halldorf recenserar i Expressen, ”Socialismen klarar sig inte utan Gud”, och samtalar med Patrik Hagman om boken i avsnitt 75 av Läsarpodden.