Tidskriften Arkivs nummer 14

Vi önskar god jul med att publicera årets tidskriftsnummer, nr 14 (2022).

Hela numret finns fritt tillgängligt, gratis att läsa och ladda ned, på http://www.tidskriftenarkiv.se/index.php/hem/issue/view/2000-6217.14. Det tryckta numret finns att beställa här på förlaget.

Sedan tidigare har vi redan släppt Michael Tholander & Ninni Tours artikel om sexuell egenmakt.

Nu tillkommer Johannes Lunneblad & Ove Sernhede som skriver om förskjutning av makt och ansvar i ”särskilt utsatta” stadsdelar och Bengt Olle Bengtsson som tar sig an kommunismens spända relation till genetiken.

Dessutom bjuder vi på ett memoarfragment av Gunnar Olofsson från Paris våren 1969 samt recensioner av Mariana Mazzucatos Sikta mot stjärnorna, Jonas Erikssons Korthuset, Göran Rosenbergs Rabbi Marcus Ehrenpreis obesvarade kärlek och antologin Hässleholmskvinnor i kampen för rösträtt.