Nils Bejerot och den svenska narkotikapolitiken

Nu har vi släppt samhällsforskaren Björn Johnsons nya bok Nils Bejerot och den svenska narkotikapolitiken. I boken får vi en inträngande analys av Nils Bejerots idéer om narkotikamissbruk och av hans narkotikapolitiska arv. Bejerot har kallats den svenska narkotikapolitikens fader men var han verkligen så inflytelserik som många velat göra gällande?

Åsa Linderborg har recenserat Björn Johnsons ”bokstavligen livsviktiga bok” i Aftonbladet, ”Debattören skapade inte vår dödliga drogpolitik” och Åsa Moberg i Sydsvenskan, ”Drömmen om det knarkfria Sverige slog fel”. Även sajten Drugnews som står Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle nära har recenserat, ”Bejerot ’dikterade’ inte vår narkotikapolitik”. Hör Björn Johnson prata om boken i Nordegren & Epstein i P1 (ca 13 minuter in i programmet), i Svenska Dagbladets ledarpodd, i Dagens Arenas podd och om svensk narkotikapolitik i Sommartalkshow i P1 (ca 15 minuter in i programmet).