Arkiv nr 12

Nu har vi släppt hela tidskriften Arkivs nr 12. Samtliga artiklar i finns fritt tillgängliga, gratis att läsa och ladda ned, på www.tidskriftenarkiv.se. Beständig länk, DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217.12. För dem som hellre vill läsa mellan två pärmar tillhandahåller vi också en tryckt utgåva.

I nummer 12 2020 granskar Ola Agevall och Gunnar Olofsson universitetsadministrationens sammansättning, Petter Tistedt utforskar Socialdemokraternas tidiga bruk av valstatistik, Magnus Granberg analyserar en förändrad klasskamp och Erik Olsson ger oss inblickar i framgångsrika migranters karriärer.

Dessutom rapporterar Christian Andersson från vågen av folkliga protester i Algeriet under de senaste två åren, Eskil Wadensjö skriver om Häften för Kritiska Studier och Ante Farm och så avslutar vi med två recensioner där Jaan Kolk recenserar Kan(s)lihushögern och Sven Hort två böcker om Korea.