arkiv@arkiv.nu
Tel 046 - 13 39 20

 Sök

 Böcker
  Ämnen
  Serier

Välkommen tillbaka!

Vi är glada att se vår anrika tidskrift åter på benen. Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys är en fristående fortsättning, med ny numrering och nytt namn, på Arkiv för studier i arbetarrörelsens historia som mellan 1972 och 2009 utkom med 99 nummer.

Tidskriften har fortsatt fokus på samhällsvetenskap och historia men utnyttjar den nya teknikens möjligheter och har en radikalt ny distribution. Artiklar publiceras löpande under året och läggs då ut fritt tillgängliga, gratis att läsa och ladda ner, på tidskriftens hemsida www.tidskriftenarkiv.se. Vid sidan av de vanliga numren, som alltså växer fram över året, publicerar vi även specialnummer på olika teman som släpps i sin helhet vid ett samlat tillfälle.

För dem som hellre vill läsa mellan pärmar eller anpassat för läsplattor släpps avslutade nummer även till försäljning som tryckt bok och e-bok. Bokutgåvorna kan beställas här, från förlagets webbshop till rabatterade priser eller från bokhandeln.

Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om tidskriftens utgivning är att anmäla sig till Arkivs e-postlista (antingen genom att handla i vår webbutik eller genom att anmäla sig här). För mer information och fri tillgång till tidskriftens artiklar, se www.tidskriftenarkiv.se.

Arkiv för studier i arbetarrörelsens historia

Den gamla tidskriftens nummer ligger nu samlade till vänster under ”Serier: Arkiv för studier i …” Två gamla slutsålda nummer har vi som en liten present lagt ut som pdf:er för nedladdning: nr 15--16 (ombrutet och översett) och nr 86--87. Den gamla tidskriftens artikelregister (uppgifterna är även sökbara i hemsidans sökfält) finns här: kronologiskt register (pdf), alfabetiskt register (pdf).


Redaktionen rekommenderar
Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys nr 6
med Festskriftsavdelning: Göran Therborn 75 år
145 kr
Deland, Fuehrer, Hertzberg & Hvitfeldt (red.)
Det vita fältet III. Samtida forskning om högerextremism
Specialnr Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys nr 5
145 kr
Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys nr 3
130 kr
Arkiv för studier i arbetarrörelsens historia nr 96–97
50 kr
Arkiv för studier i arbetarrörelsens historia nr 92
50 kr

© 2015 Arkiv förlag i Lund