Kapitalet, överheten och alla vi andra

Den 20 augusti släpper vi världssociologen Göran Therborns första bok skriven på svenska sedan 1981: Kapitalet, överheten och alla vi andra är en skarpt genomborrande analys av det Sverige som en gång lovade bli jämlikhetens land men i stället har blivit Nordens mest ojämlika klassamhälle, med Västeuropas värsta förmögenhetskoncentration. Göran Therborn spårar denna omvälvande utveckling tillbaka till 1980-talets brytningstid och sätter in den i en stram historisk och jämförande klassanalys.

Lördagen den 25 augusti ­firar vi släppet på ABF-huset i Stockholm i samarbete med Katalys utredning ”Klass i Sverige”. Läs mer om arrangemanget på ABF Stockholms hemsida. Du kan förhandsbeställa boken här från oss för 150 kr plus frakt på 39 kr – eller köpa den för 150 kr på plats på ABF-huset i Stockholm den 25 augusti.

Så länge kan du provläsa bokens förord och inledning här!

Sommarledighet:
Från 6 juli till 13 augusti är kontoret bara sporadiskt bemannat medan vi tar igen oss inför lanseringen av Göran Therborns nya bok. Förhandsbeställ gärna den men för mer brådskande beställningar rekommenderar vi att ni vänder er till er lokala (nät)bokhandel.

Simma lugnt!